Den här majonnäsen blir fantastiskt vacker i färgen och den smakar underbart. Skulle inte allt gå åt så går det bra att ha den i en burk i kylen, jag har haft min där i ett par veckor och den smakar lika bra!
Om du vill kan du lätt göra en variant på Aioli. Blanda då i en klyfta hackad vitlök och en nypa cayennepeppar, underbart gott till en fiskgryta eller blanda i lite tryffel/tryffelolja- det blir fantastiskt gott att doppa potatisen i till nått grillat!
Ingredienser 4 portioner
3 äggulor
2 tsk vinäger
1 tsk Dijonsenap
1tsk Slottsenap
2 ½ dl Säby Gårds kallpressade rapsolja, gärna höstraps som är mindre nötig i smaken!
2 tsk citronsaft
Smaka av med salt och peppar
Gör så här:
En skål och visp är det klassiska sättet men jag använder min köksmaskin att göra majonnäsen i och det går också bra att köra alltsammans i en mixer.
Det som är viktigt är att alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
1.Blanda äggulor, senap, vinäger och citronsaft i bunken
2.Tillsätt olja droppvis under vispning
3. Smaka av med salt och peppar
Om majonnäsen blir för tjock kan man späda med några droppar vatten.
Hoppas du tycker det blir lika gott som jag tycker, Åsa