Självplock av potatis

Den 10-11 och den 17-18 september, kl. 10-15.

Under två helger i september har vi självplock av potatis, en uppskattad tradition på gården sedan många år tillbaka. De flesta som kommer plockar flera 25kg säckar så det klarar hela vintern innan färskpotatisen kommer igen men det går naturligtvis bra att bara plocka en säck!

På med stövlar och handskar, passa på att komma ut på landet och träffa en potatisbonde!

Pris: 6 kr/kg 25 kg nätsäck ingår!

Gårdsloppisen och butiken KuriÅsa har öppet  och Värmdö Musteri serverar fika och danska smörrebröd i caféet  lördag-söndag mellan 11-15!

Det som är extra roligt tycker vi är att vi ser en ökning av den yngre generationen med sina barn som kommer till potatisplocket. Föräldrarna uppskattar att barnen får plocka själva och se hur potatisen växer och barnen tjatar inte bara om pasta när de fått plocka sin egna potatis. Naturligtvis är det också en helhetsupplevelse att få komma ut i naturen och landet och träffa både hästen Loke och en potatisbonde, det ser man på alla leende barn och föräldrar!

Potatissorter:

King Edward- Omtyckt gammal sort. En rundoval mjölig potatis med ljust skal och röda fläckar. Köttet är gulvitt. King Edward är god till nästan allt. Koka, pressa, mosa, baka eller laga en god soppa.  

Alexia- En rundoval fast potatis med gult skal. Köttet är ljusgult. Passar utmärkt att koka, steka, ugnssteka, fritera, gratäng och som salladspotatis. Alexia passar även perfekt i en fisksoppa eller gulasch då den inte kokar sönder.