Laxcarpaccio på Säby Gårds kallpressade rapsolja

LaxDen här förrätten är en av mina favoriter, inte bara för att den är så god utan för att den är så enkel att göra och den är så uppskattad på en middag. Den passar även utmärkt att ha på en buffé.
Laxcarpaccio görs på rå lax. Se dock till att laxen varit fryst i två dygn innan du serverar rå lax. Du kan också skära laxen när den är halvtinad, det går lite lättare att få tunna skivor då. Eller så köper du Salmalax.

Smaklig måltid, Åsa

Ingredienser 4 portioner
300 gram rå lax
4 msk Säby Gårds kallpressade rapsolja
0,5 dl hyvlad parmesan eller grano padano
0,5 dl pinjenötter eller solrosfrön
50 g ruccola
1 citron, pressad
1 tsk flingsalt
Svartpeppar gärna nymalen från kvarn

Gör så här:
1. Skiva laxen så tunt du kan och lägg upp direkt på tallrikar om du ska servera laxcarpaccio som förrätt, eller på ett stort fat om du ska ha buffé.
2. Pressa citronen och fördelat saften jämt över laxen.
3. Ringla också den kallpressade rapsoljan över laxen. pinjenötter eller solrosfrön, flingsalt samt svartpeppar över laxen.
4. Fördela ruccola över laxen. Jag tycker det blir finast om man ser laxen så lägg ruccolan i en liten hög.
5. Avsluta med att hyvla över parmesan.