Nu så har vi satt all potatis. I år blir det en tidig sort som heter Minerva, ljusgul i färgen och ganska fast. Vi har även satt en helt ny sort för Säby Gård, Amadine – Fransk Gourmétpotatis. Amandine har fått smakomdömet: ”Excellent”. Skalet är mycket tunt. Amandine har en avlång, jämn och lätt spetsig mandelform. Den är en förstklassig följeslagare till många rätter och uppskattas av ledande stjärnkockar. Ska bli väldigt kul och se hur den trivs här på Säby hos oss:)
Självklart har vi också satt våra favoriter som King Edward och Faxe.
Vi räknar med att skörda första färskpotatisen lagom till skärgårdsmarknaden i Brunn 28 juli!
-
Archives
- maj 2021
- september 2020
- juni 2019
- mars 2019
- september 2018
- april 2018
- mars 2018
- september 2017
- juni 2016
- april 2016
- mars 2016
- januari 2016
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- juli 2015
- juni 2015
- april 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- juni 2014
- maj 2014
- april 2014
- februari 2014
- november 2013
- oktober 2013
- augusti 2013
- juli 2013
- juni 2013
- maj 2013
- april 2013
- mars 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
-
Meta