Årets kock!

Säby Gård, Ingarö är stolt leverantör till Årets Kock tävling 2013! 

Fem utvalda gårdar fick förtroendet att leverera råvaror till tävlingen som gick av stapeln den 8 februari och dessa är,

Säby Gård på Ingarö i Stockholms skärgård, Stora Tollby Gård på Gotland, Ugglarps Grönt i Halland, Rommestorp i Skåne och Orto Novo på Ekerö utanför Stockholm.

Under finalen hade de sex finalisterna fem timmar på sig för att tillaga två tävlingsrätter.

Finalisterna har i förväg fått reda på huvudråvaran men ett visst överraskningsmoment fanns dock kvar och finalisterna hade inte möjlighet att förbereda hela tävlingsrätten.

Årets kock 2013 börjar

Det har vart hemligt in i sista minut men i fredags på finaldagen fick de sex finalisterna ta del av vilka råvaror som de kan använda i sina tävlingsrätter. Råvaror som kommer från Sveriges bönder.

 

 

 

IMG_5196

 

Säby Gård på Ingarö i Stockholms skärgård, Stora Tollby Gård på Gotland, Ugglarps Grönt i Halland, Rommestorp i Skåne och Orto Novo på Ekerö utanför Stockholm har fått uppdraget att leverera råvaror till finalen i Årets Kock 2013.

 

 

Årets vinnare!

ÅRETS KOCK 2013 DANIEL RÄMS

Stort grattis önskar vi på Säby gård!

Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi i Stockholm, är svensk mästare i matlagning. Den 8. februari tog han hem titeln Årets Kock 2013 när finalen avgjordes på Stockholm Waterfront, Stockholm.

 

Silvermedaljen gick till Johan Backeus, Stocholm, och bronsmedaljen till Jesper Bogren, Göteborg.

IMG_5262

 

 

Här ser vi Daniel Räms vinnarrätter

 

http://www.aretskock.se/
http://www.lrfkoncern.se/aretskock/

2013 är temat 30 årsjubileum. Årets Kock vill lyfta vad som händer när det svenska matarvet med dess älskade smaker, det klassiska hantverket och omsorgen om djur och natur kombineras med nya influenser, och såväl traditioner som nyskapande finns med på samma tallrik.

Kocken behöver bonden, men bonden behöver också kocken. Under tävlingssäsongen kommer kockar och bönder att göra ett antal gästspel runt om i landet där de berättar om varför de har glädje av varandra.

LRF jobbar med Årets Kock för att förstärka kopplingen mellan bonden och maten. Tillsammans vill de utveckla den svenska gastronomin, framhäva råvarornas kvalitet och unika egenskaper.

Bilder till årets kock 2013 – Bonde möter Bal

 

 

Foto: Lisen Gellerstedt