Persilja, västerbottenost och solroskärnor sätter svensk touch på den italienska favoritröran pesto. Solroskärnorna och den nötiga smaken från rapsoljan gör att du kan hoppa över nötter i denna variant!
Jag har även lagt till gröna ärtor som gör den extra krämig och ruccola för den goda smaken:)
Passar till kött, fågel eller fisk – eller bara till en bit bröd.
Så här gör du:
I med alla ingredienser utom osten i en mixer och kör till en krämig konsistens.
Riv västerbottenosten och ha i den sist, smaksätt med salt och peppar, klart!
Ingredienser:
1 dl Kallpressad vårrapsolja 1 dl solroskärnor 1 vitlöksklyfta 1 msk citronsaft 1 kruka bladpersilja 1 kruka basilika 1 näve ruccolasallad 1 dl gröna ”frysta” ärtor 1 dl grovt riven Västerbottenost 1 tsk flingsalt Några drag svartpeppar