Recept på fröknäcke

FröknäckeFröknäcke
Enkelt och gott hemlagat fröknäcke, fullt med olika sorters fröer och vår kallpressade rapsolja. Bryt i oregelbundna bitar och servera till påskbuffén eller varför inte bara mumsa på som snacks….
Smaksättning som jag använde senast till påskmarknaden i Värmdö bygdegård var:
1 tsk chiliflakes
1 msk timjan

Prova dig gärna fram med olika smaksättningar:)

Ingredienser
PORTIONER: 2 plåtar om du vill ha ett tunt knäcke!
3 dl majsmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
3/4 dl kallpressad rapsolja
3 dl kokande vatten
Flingsalt att strö på

Gör så här:
Sätt ugnen på 160°C.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, eller två plåtar om du vill ha ett tunt knäcke!
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och det kokande vattnet.
Låt svälla ca 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på plåten. Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över. Dra sedan försiktigt av det översta pappret.
Strö sen över lite flingsalt efter tycke och smak.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 min beroende på ugn så håll ett vakande öga. De ska få en ljust gyllene färg.
Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna innan du delar dom.
Lycka till!
Åsa

 

Fröknäcke

This entry was posted in nyhetsuppdaderingar. Bookmark the permalink.