Olivröra eller Tapenade
Från Provence i södra Frankrike kommer tapenade. Jag har bytt ut olivoljan mot vår kallpressade rapsolja och då blir den lite mildare i smaken tycker jag.
Olivröran passar bra som dipp till grönsaker eller på bröd och passar utmärkt som tillbehör på en buffé.
Fler recept hittar du här!
Ingredienser antal portioner:4
300 g urkärnade, svarta oliver
50 g sardellfiléer (en liten burk)
1 msk kapris
10 färska basilikablad
1 dl Säby Gårds kallpressade rapsolja
1 tsk pressad citron
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Låt oliverna rinna av.
Skala vitlöksklyftorna.
Mixa oliver, vitlök, sardeller, basilikablad med mixerstav eller i matberedare.
Häll i rapsoljan.
Smaka av med citronsaften, peppar och salt om det behövs
Klart att servera, garnera gärna med ett par basilikablad!