Vi är i final Nyskaparstipendiet 2016

  

 1 juni på Restaurang Hjerta i Stockholm
Expertjuryn har sagt sitt. Tio nominerade producenter har blivit tre, som nu går vidare till finalen i Menigos Nyskaparstipendiet 2016. Den 1 juni får vi veta vem som blir utsedd till årets mest nyskapande producent.

Expertjuryn, med representanter från olika delar av restaurangbranschen, har sammanträtt och utvärderat det nominerade i årets upplaga av Nyskaparstipendiet. Det var inte ett helt lätt arbete, men nu är tre nyskapande producenter utvalda att gå vidare till finalen den 1 juni.

”Vi hade tio riktigt bra kandidater i år, men i slutändan är det bara tre som går vidare till finalen så vi var tvungna att välja” säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror på Menigo och en av juryns medlemmar.

De tre finalisterna som nu går vidare till finalen på restaurang Hjerta den 1 juni är, utan inbördes rangordning, Gettergoda mejeriprodukter, Hällestad svamp och Säby Gård på Ingarö.

”Vi har haft en otrolig bredd bland nomineringarna, både vad gäller produkttyper och geografisk spridning. Det är tydligt att hela Sverige kokar av nyskapande initiativ, vilket bådar gott för svensk gastronomis fortsatta utveckling” avslutar Thomas Palmqvist.

De tre finalisterna, i bokstavsordning, med motiveringar

Säby gård, Ingarö 

 På Säby gård är olja så mycket mer än bara olja. De olika smakerna som framställs har alltid nya nyanser och experimentlustan verkar inte ha några gränser. En olja som smakar pepparrot? Inga problem. Ofiltrerad olja och nya nischer för rapsoljan är vardagsmat på Säby. 

Gettergoda mejeriprodukter, Göteborg

Gettergoda har gjort något få andra har vågat sig på – att använda getmjölk till glass. Getmjölken ger en annorlunda smak och har en lägre fetthalt, som ändå ger en krämig och fyllig produkt. Den är också ett naturligt alternativ för den som är känslig mot laktos eller allergisk mot komjölk.

Hällestads svamp, Hällestad

Det finns många svampsorter att njuta av, men i Sverige har vi inte alltid varit bortskämda med tillgången på dem. Det vill Hällestads svamp råda bot på och har börjat odla svampsorter som annars mest hörts om i andra delar av världen. Champinjon kompletteras med pioppino, shimeji och kejsarhatt. Dessutom är odlingen ekologisk – ytterligare en nisch som få mutat in tidigare.

Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

This entry was posted in nyhetsuppdaderingar. Bookmark the permalink.