Recept på Olivröra

Olivröra eller Tapenade

 

Från Provence i södra Frankrike kommer tapenade. Jag har bytt ut olivoljan mot vår kallpressade rapsolja och då blir den lite mildare i smaken tycker jag.

Olivröran passar bra som dipp till grönsaker eller på bröd och passar utmärkt som tillbehör på en buffé.

Fler recept hittar du här!

 

Ingredienser  antal portioner:4 

300 g urkärnade, svarta oliver

50 g sardellfiléer (en liten burk)

1 msk kapris

10 färska basilikablad

1 dl Säby Gårds kallpressade rapsolja

1 tsk pressad citron

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Låt oliverna rinna av.

Skala vitlöksklyftorna.

Mixa oliver, vitlök, sardeller, basilikablad med mixerstav eller i matberedare.

Häll i rapsoljan.

Smaka av med citronsaften, peppar och salt om det behövs

Klart att servera, garnera gärna med ett par basilikablad!

 

This entry was posted in nyhetsuppdaderingar. Bookmark the permalink.