Självplock av potatis 2018

Hästen Loke på självplocketSjälvplock av potatis på Säby Gård, Ingarö 2018

OBS! POTATISEN SLUT PÅ SJÄLVPLOCKET!

Den 15-16 september mellan kl. 10-15 har vi självplock av potatis och om det finns potatis kvar kör vi även helgen där efter.

Att plocka potatis direkt från åkern är en uppskattad tradition på gården sedan många år tillbaka, färskare än så blir det inte! De flesta som kommer plockar flera 25kg säckar att förvara under vintern men det går utmärkt att bara plocka några kg.  På med stövlar och handskar, passa på att komma ut på landet och träffa en potatisbonde!

Pris på potatis vid självplock:

Pris under 50kg: 10kr/kg.

50kg upp till 100kg: 7kr/kg

100kg och uppåt: 6kr /kg

25kg säckar att plocka i ingår! Hinkar att plocka i finns att låna!

Betalning: Kontant eller Swish.

 

Tips är också att kolla vädret innan ni åker då vi tyvärr måste ställa in vid regn om vädergudarna inte är med oss! Det är både för att potatisen inte får blir blöt när den ska lagras men också att traktorerna inte kan köra om det blir lerigt…

 

OBS! VÄGBESKRIVNINGPotatisåkern inte ligger direkt i anslutning till gården utan ni följer skyltar vid Återvall!

Från Stockholm:

Kör Värmdöleden/väg 222 mot Gustavsberg.

Ta avfarten Gustavsberg / Ingarö, sväng vänster på Ingarövägen mot Ingarö

I rondellen vid Brunn, kör rakt fram på Eknäsvägen, kör ca 2,5km

Sväng vänster vid Återvall på Fågelviksvägen, kör 750 m

Sväng höger på Stora Barnviksvägen, kör ca 400 m då ser du potatisåkern på höger sida där personal visar vart du kan parkera.

 

Potatissorter i år är:

King Edward- Omtyckt gammal sort. En rundoval mjölig potatis med ljust skal och röda fläckar. Köttet är gulvitt. King Edward är god till nästan allt. Koka, pressa, mosa, baka eller laga en god soppa.

Princess - En rundoval fast potatis med ljusgult skal. Köttet är gult. Princess är tunnskalig och välkänd för sin goda och lite smöriga smak. ”2015 års vinnare av Årets Potatis för Fritidsodlare” Princess är god till nästan allt. Koka, steka, ugnssteka, fritera, gratäng. Princess passar även perfekt i en fisksoppa eller gulasch då den inte kokar sönder.

Vi tar som vanligt med oss vår kallpressade rapsolja som ni kan köpa på plats.

För mer info om Säby Gårds självplock går det bra att kontakta oss per telefon eller mail, Micke 0708 38 27 04 eller Åsa 070 579 77 44. info@sabygardingaro.se eller på vår hemsida www.sabygardingaro.se.

 

Hjärtligt välkomna önskar vi på Säby Gård, Ingarö

Micke och Åsa

Hästen Loke på självplocket

This entry was posted in nyhetsuppdaderingar. Bookmark the permalink.