Recept på en svensk variant på pesto med kallpressad rapsolja

Persilja, västerbottenost och solroskärnor sätter svensk touch på den italienska favoritröran pesto. Solroskärnorna och den nötiga smaken från rapsoljan gör att du kan hoppa över nötter i denna variant!

Jag har även lagt till gröna ärtor som gör den extra krämig och ruccola för den goda smaken:)

Passar till kött, fågel eller fisk – eller bara till en bit bröd.

Pesto

Så här gör du:

I med alla ingredienser utom osten i en mixer och kör till en krämig konsistens.

Riv västerbottenosten och ha i den sist, smaksätt med salt och peppar, klart!

 

 

 

Ingredienser:

1 dl Kallpressad vårrapsolja
1 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
1 näve ruccolasallad
1 dl gröna ”frysta” ärtor
1 dl grovt riven Västerbottenost
1 tsk flingsalt
Några drag svartpeppar

 

This entry was posted in nyhetsuppdaderingar. Bookmark the permalink.